Φωτιά στον Υμηττό, Μοναστήρι Αγίου Ιωάννη, Καρέας - Ηλιούπολη, Αττική
Πως θα πάω: Μοναστήρι Αγίου Ιωάννη Καρέα: Πεζοπορική Διαδρομή (Χάρτης)

Όσοι έχουν περπατήσει τα μονοπάτια σε αυτό το σημείο του βουνού, θα είχαν δει και θα ήξεραν ότι είχε γίνει μια μεγάλη προσπάθεια, για την προστασία του.

Τους καλοκαιρινούς μήνες υπήρχε σε καθημερινή - πολύωρη επιφυλακή ένα πυροσβεστικό όχημα. Υπήρχαν δεξαμενές νερού σε πολλά σημεία με εύκολη πρόσβαση, καθώς επίσης και πολλά φυλάκια με εθελοντές που πρόσεχαν και παρατηρούσαν το δάσος.

Δεν δούλεψε τίποτα!

Η καταστροφή του Υμηττού, τόσο στο Καρέα όσο και στην Ηλιούπολη είναι ολοκληρωτική. Ίσως φταίει ο πολύ ισχυρός αέρας, ίσως η έλλειψη συντονισμού, ίσως οι κάτοικοι... που με κουβάδες προσπαθούσαν να σώσουν το δάσος, δυσκολεύοντας την εργασία των αεροπλάνων.

Δυστυχώς για το δάσος θα έρθουν χειρότερα. Ειδικοί λατόμοι θα έρθουν να κόψουν τους κορμούς και να κάνουν αντιπλημμυρικά προσχώματα. Αργότερα, θα έρθουν τα κανάλια που μαζί με το δασάρχη, παιδάκια, προσκόπους, συλλόγους και Tv Stars θα καταστρέψουν την δυνατότητα αναγέννησης του δάσους, προσπαθώντας να το αναδασώσουν και να προσφέρουν κοινωνικό έργο.  

Έτσι, το πανέμορφο κομμάτι του Υμηττού θα γίνει σαν τις αναδασωμένες - γυμνές και άρρωστες  πλαγιές της Πεντέλης που κάθε τόσο οι επιφανείς συμπολίτες μας, επιμένουν να ποτίζουν, κάνοντας  happenings.

Η φωτιά που έκαψε το δάσος στις 17/07/2015, πήρε μαζί της και έναν φανατικό φίλο των μονοπατιών του βουνού. Τον σκότωσε, στο ίδιο σημείο που είχε σκοτώσει τους εθελοντές πυροσβέστες σε προηγούμενη επίθεση της.

Η φωτογράφιση έγινε στις 19/07/2015