
Το πρόσωπο παρά την συμπλήρωση μεγάλου τμήματος με κερί, διατηρεί τα χαρακτηριστικά του: αμυγδαλωτά μάτια και τοξωτά φρύδια που αποδίδονταν με βαθιές εγχαράξεις και ένθετο υλικό, έντονα ζυγωματικά και σαρκώδη χείλη.
Σύμφωνα με πιθανή ερμηνεία, αποτελούσε μαζί με άλλα δύο χρυσελεφάντινα αγάλματα μια σύνθεση που απέδιδε τη δηλιακή τριάδα (Απόλλων, Άρτεμις και Λητώ).
Η ταινία του διαδήματος διακοσμείται με έκτυπες συνεχόμενες σπείρες.
Ιωνικό έργο, μάλλον σαμιακού εργαστηρίου του 6ου αιώνα π.Χ.
Βρίσκεται στο Αρχαιολογικό μουσείο Δελφών.
Θέματα κατηγορίας: Θέματα: Κεφαλές, Προτομές, Πορτραίτα Αγαλμάτων |
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 30/08/2013 |
Χάρτης στο σημείο φωτογράφισης |
Καιρός στο σημείο φωτογράφισης |
2steps.gr | Ασφαλής Αγορά: Υποχρεωτικό Email Παράδοσης
Μπορείτε να αγοράσετε ολόκληρη τη συλλογή φωτογραφιών για το θέμα: Κεφάλι χρυσελεφάντινου γυναικείου αγάλματος με χρυσό διάδημα, (πιθανόν της Άρτεμης) (Σύνολο:1 Φωτογραφίες) στην τιμή των 0,99 €. Οι φωτογραφίες θα σας παραδοθούν σε ανάλυση 800x533 pixels (αναλογία 3:2) και θα φέρουν το διακριτικό λογότυπο 2steps.gr στην κάτω δεξιά γωνία. Η αποστολή θα γίνει στο email σας εντός 24 ωρών το αργότερο. Παρακαλούμε, συμπληρώστε το email παράδοσης με ακρίβεια, καθώς είναι υποχρεωτικό. Μόλις ολοκληρωθεί η αποστολή, το email σας διαγράφεται άμεσα από τα αρχεία μας.